2017. március 29. • Auguszta , Bertold

Születés Hete 2016. – május 7-én a VII. kerületi Hordozóházban

A programok szabadon látogathatók, ingyenesek, babákat, gyerekeket is szeretettel látunk! Egész nap finom teával, kávéval várunk beszélgetni, gondolkodni, együtt lenni. Az oktatótermünkben zajló beszélgetésekkel párhuzamosan iskolánk tanárai várnak ingyenes  konzultációs lehetőséggel: segítünk kiválasztani leendő babahordozó-eszközödet, válaszolunk kérdéseidre, együtt gondolkodunk felmerülő problémáidon, és megismerhetjük egymást az esetleges közös tanulás előtt. A helyszínen egész nap rendelkezésedre áll boltunk is, ahol akár azonnal meg is vásárolhatod a kiszemelt hordozód, hordozós kiegészítődet.

Ha szeretnéd, hogy a szülés, születés mikéntje az anyák szabad döntése maradhasson, ezen a napon a Hordozóházban tudod anyagilag is támogatni az ügyet. Van egy gyűjtőnk, amiben hétköznapokon a hordozni vágyó, ám anyagilag nehéz helyzetben lévő családok támogatására szánt pénzek gyűlnek. A május 7-én itt összegyűlt összeget pedig maradéktalanul eljuttatjuk az Alternatal Alapítvány / Napvilág Születésház számlájára.

http://hordozo.hu/hordozohaz

 

Programok részletezve:

 

Születés, szülés – bába szemmel

Sokakkal megesik, mégis keveset tudunk róla milyen is egy szülés. Szülés, születés, ahogy az adatik: megáll az idő, nincs sürgetés, semmi elvárás, fénylő műszerek, fontoskodó hozzáértők, csak a nő, a szülő nő, az érkező gyermek, a testek, a hangok, a vér s a verejték, a fájdalom és a gyönyör szabadon, háborítatlanul. Ha kérdésed van, kérésed, félelmed, megosztandó izgalmad, örömöd, vagy csak szeretnéd tisztán, világosan látni a születés csodáját, gyere el a beszélgetésre, szeretettel várunk!

ELŐADÓ: Németh Mónika bába, Napvilág Születésház

HELYSZÍN: Hordozóház, 1073. Erzsébet krt. 32. belső udvar (Wesselényi utcai villamos megállónál, a Madách színházzal szemben)

DÁTUM: 2016. május 7. 10:30

 

Az első pár óra, nap és hét mellközelből – fókuszban a szopizás

Mennyire ritkán hallani róla, hogy a frissen szült anyukák melle nem „üres”, sőt, aranyat ér! És az újszülött sem hiába tátog, hanem cicit, cicit, cicit kér! Tegyük össze a képet: gyönyörű, sőt, a tökély maga, amit láthatunk!

Milyen szopási képességekkel rendelkezik az újszülött? Miért kulcsfontosságú a szülés / születés utáni első szopizás? Mi a jelentősége az előtejnek (kolosztrumnak)?- ezekre, és más, Veled érkező kérdésre is választ kaphatsz. Szeretettel várunk!

ELŐADÓ: Toma Ildikó, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, www.hordozo.hu

HELYSZÍN: Hordozóház, 1073. Erzsébet krt. 32. belső udvar (Wesselényi utcai villamos megállónál, a Madách színházzal szemben)

DÁTUM: 2016. május 7. 11:40

 

Hogyan alszanak az újszülöttek és anyukáik?

Nem tudod, hogyan altasd el újszülött gyermekedet? Szeretnél Te is több pihenéshez jutni az első hetekben?

– érdekes és hasznos tudnivalókat hallhatsz, hogy könnyebben átlendüljetek a kezdeti időszak nehézségein.

Kérdezz bátran, oszd meg a tapasztalataidat másokkal, hallgasd meg, mit gondol, mit tud a témáról a szakember!

ELŐADÓ: Kalmár Alexandra, alvásszakértő, baba- és gyermekhordozási tanácsadó, oktató, www.hordozo.hu

HELYSZÍN: Hordozóház, 1073. Erzsébet krt. 32. belső udvar (Wesselényi utcai villamos megállónál, a Madách színházzal szemben)

DÁTUM: 2016. május 7. 12:50

 

Mennyit lóghat rajtam a baba és mikor tegyem le? – a testkontaktus jelentősége

A kisbaba puha, jó szagú, gömbölyű – nem lehet nem megfogni! Legalábbis nagy önuralom kell hozzá… „Mennyit vehetem fel, hogy ne rontsam el?” „Elrontani? Egy ilyen kicsit nem lehet elrontani!” „Ó, dehogynem! Ha most felkapatom, hogy bírom később? És mitől lesz önálló?” Az ész és a szív viaskodása. Melyiknek van igaza?

Beszéljük át a kritikus kérdéseket, hogy összhangba kerüljenek – az egész család harmóniájáért!

ELŐADÓ: Ónodi Ágnes, baba- és gyermekhordozási tanácsadó, oktató, www.hordozo.hu

HELYSZÍN: Hordozóház, 1073. Erzsébet krt. 32. belső udvar (Wesselényi utcai villamos megállónál, a Madáchszínházzal szemben)

DÁTUM: 2016. május 7. 14:00

 

Mivel hordozzam a kicsit? – hordozóeszközökről, gyakorlatiasan

Mikortól tehetem hordozóeszközbe a babám? Milyen hordozóeszközbe tehetem az újszülöttet, mibe a nagyobbacska csecsemőt, mibe a totyogót? Hova kössem? Hogyan kössem, hogy jó legyen mindkettőnknek? Lehet háton is? Mikortól? Kifele ne? És miért ne? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk, és bármiről, ami Titeket érdekel!

ELŐADÓK: Erdő Lenke, Ónodi Ágnes, baba- és gyermekhordozási tanácsadók, oktatók, www.hordozo.hu

HELYSZÍN: Hordozóház, 1073. Erzsébet krt. 32. belső udvar (Wesselényi utcai villamos megállónál, a Madách színházzal szemben)

DÁTUM: 2016. május 7. 15:10

 

Hogyan készüljünk a szülésre, a babánk fogadására? Mivel könnyíthetjük meg családunk életét a szüléshez közeledve, majd a gyermekágyban?

Megveszem, s kiderül, hogy nem kell? Nem veszem meg, s aztán meg biztos gyorsan kéne. Hogyan döntsek? Ki tud segíteni dönteni, szülni, élni? S különben is, annyi a dolog, hogyan lesz ebből babaváró nyugalmas fészek? És ha megszületik, mi lesz velem? Mi lesz velünk? Gyermekágy? De mi az? Mire jó, vagy nem jó és meddig tart?

ELŐADÓK: Velkei Éva, doula, perinatális szaktanácsadó, www.perinat.hu

HELYSZÍN: Hordozóház, 1073. Erzsébet krt. 32. belső udvar (Wesselényi utcai villamos megállónál, a Madách színházzal szemben)

DÁTUM: 2016. május 7. 16:20


Sorry, no posts matched your criteria.