2017. március 29. • Auguszta , Bertold

Születés Hete 2016 – Kolozsvár

Május 8., Vasárnap

Családos nap Várfalván

————————————————–

Május 9., Hétfő

 

16 óra – Apáczai-líceum díszterme (I.C. Brătianu/Király u. 26. sz.)

Erotika szülés előtt, alatt és után
Azokról a kényes kérdésekről beszél a nagy tapasztalattal és hírnévvel rendelkező orvos-pszichoterapeuta, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak, mégis szinte soha nem beszélünk róluk. Vajon hány párnak okozott már álmatlan éjszakákat az, hogy a baba érkezése elidegenítette őket egymástól? Hány nőnek okoz nehézséget, fájdalmat a gátmetszés helye? Ki ne keresné a harmonikus nemi élet kulcsát? A szakember szemével kaphatunk reális képet a szülés körüli szexuális nehézségekről, lehetséges megoldásokról.
ELŐADÓ: dr. Bálint Sándor szexológus, szülész-nőgyógyász főorvos

 

18 óra – Apáczai-líceum díszterme (I.C. Brătianu/Király u. 26. sz.)
Szülésznőkkel a természetes, biztonságos szülésért
Mit tehetnek és mit tehetnének a szülésznők a várandós és szülő nők érdekében? – kerekasztal beszélgetés. Hazai és külföldi, állami-és magánintézményekben tevékenykedő bábák osztják meg egymással és velünk tapasztalataikat, válaszolnak kérdéseinkre. Bába és orvos kéz a kézben alapon a beszélgetés fonalát vezeti dr.Bálint Balázs szülész nőgyógyász szakorvos. A közönség aktív részese lehet a beszélgetésnek.
MEGHÍVOTTAK: Kondor Katalin – Budapest
Rotár Jutka – Kolozsvár
Szilágyi Ildikó – Kolozsvár
Kövecsi Gyopár – Kolozsvár
Bálint Lenke – Kolozsvár

 

Május 10., Kedd12 óra, Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)
Kismamasszázs bemutató
Várandósmasszázs. Mitől más ez a masszázsforma? Várandósság alatt sokszor azt érezzük, hogy az izmaink, a hátgerincünk, a lábaink túlterheltek. A gyakori ülés megterhelheti a testünket, dagad a lábunk, a vállunk befeszül. A várandósmasszáz megoldást nyújthat a fenti kellemetlenségekre. Meghitt, gyöngéd és mindhármunknak kellemes. A baba, a kismama és én is élvezem a hangulatát. A masszázshoz kizárólag természetes olajokat használok. Gyere el, és tudd meg mitől más ez a fajta masszázs a hagyományos masszázsformákhoz képest. Szeretettel várlak.
ELŐADÓ: Szőcs Kinga Zsófia pszichológus, dúla – Kolozsvár

 

17 óra – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Kismama-kozmetika: mit kenjek magamra?
A kismamává válás idején lelki és testi jólétünkkel egyaránt többet foglalkozunk, mint máskor. Ilyenkor jobban figyelünk arra, mit eszünk, hogyan lélegzünk, hogyan mozgunk, mit kenünk magunkra, hiszen egy bennünk élő kis lényecske egészségéért is felelősek vagyunk. A kozmetikumok világa, sajnos, sokunk számára kiismerhetetlen, nehezen döntjük el, mi az, amire tényleg szükségünk van, és mi az, amit a gyártók erőszakos marketingje miatt vásárolunk meg? A beszélgetés során szó esik a striák elleni pocakkenegető olajokról, krémekről, a kismamamasszázsról, a gátmasszázsról, az illóolajok biztonságos használatáról.  Kipróbálhatjátok a Zs'Organik természetes kencéket, a Mami termékcsaládot is.
ELŐADÓ: Bokor Zsuzsa, Zs'Organik

 

17:30 – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Dúlamustra

 

Május 11., Szerda17:30 – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Felkészülés a szoptatásra. Mikor? Hogyan?
A májusi szoptatástámogató csoport találkozóján a várandós kismamáknak próbálunk segíteni. Rendhagyó módon nem beszélgetéssel indítunk, hanem egy előadást hallhattok arról, hogy milyen módjai vannak a szülésre való felkészülésnek. Az előadást beszélgetés követi, ahol, amint azt szoktuk, kismamák mesélnek saját tapasztalataikról. Az alábbi kérdéseket válaszoljuk meg a találkozón: Hogyan tudok várandóson felkészülni a szoptatásra? Mit kell elolvasnom, beszereznem, ahhoz, hogy jól menjen a szoptatás? Miben segíthet szüléskor és szülés után közvetlenül a szülészorvos, a bába, a dúla, a szoptatási tanácsadó ahhoz, hogy megfelelőképpen elláthassam a babámat? Kit hívjak, ha elakadtam?
ELŐADÓ: Bokor Zsuzsa a szoptatástámogató csoport vezetője, La Leche Liga tanácsadójelölt

 

Május 12., Csütörtök 16:30 – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Születésfal
A tavalyi születésfa-állítás folytatásaként idén egy Születésfalra helyezzük el az Életfás családok frissen (vagy már régebben) született babáinak plakettjeit. A plaketteken szerepeljen a gyermek neve és születési dátuma, anyaga legyen vízálló.
17 óra – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

 

Kangatraining bemutató
Minden anyának, aki azt szeretné, hogy tornával+táncolással lelki kereksége teste szépségével társuljon. Kisbabáikat maguk környezetében, és saját hordozójában érezheti, ugyanakkor a babának a világfelfedezés örömét is adhatja, hiszen itt találkozhat legelsőre bababarátaira. A zenevilág úgy a piciknek, mint az Anyáknak kedvező, hiszen a múlt és jelent találkozik és a mozgáso a boldogságot előhozzák.
VEZETI: Boros Adél – Kangatraining oktató

————————————————–
Május 13., Péntek

 

11:30 – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Mozgásfejlesztő mondókás babatorna-bemutató
A 4-10 hónapos kor közötti babák és szüleik számára nyújt lehetőséget kipróbálni, hogyan gyakorolhatja játékosan a korának megfelelő mozgásmintákat a baba (fejemelés, forgás, kúszás, mászás, felülés, járás), hogyan segítjük a fejlődésében soron következő mozgásforma kialakulását. Mindvégig mondókák, dalok, ringatók kényeztetik a kicsiket.
VEZETI: Kincses Kata gyógytornász és Szabó Kinga játszóházvezető

 

15:30 – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Biztonságos babahordozás
A babahordozás előnyeiről és fontos biztonsági szabályokról fogunk beszélgetni, gyakorlati tanácsokkal, használati utasításokkal szeretnénk segíteni, hogy újszülött kortól kezdve élmény és segítség legyen a babahordozás.
ELŐADÓ: Patrubány Csilla babahordozási szaktanácsadó (Mamagoló)

 

16:30 – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Babahordozás workshop
A résztvevők bemutatják az általuk használt hordozókat, alkalom nyílik újdonságok kipróbálásra, tapasztalatok kicserélésére.
VEZETI: Saszet Réka

 

18 óra – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

Babakocsis Kangatraining
Olyan anyukáknak szól, akik a szabadban szeretnek lenni, és pici babáikat, esetleg tipegőiket babakocsiban is sétáltatják. A gyermekeket elszórakoztatjuk: szappanbuborékokkal, játékokkal, gyermekdalokkal, egészséges nassolnivalókkal, közbe valójában testedzés vár az anyukákra, testformálás, pulzuspörgetés és gátizomtorna.  A csak hordozást kedvelő anyák is csatlakozhatnak, nekik majd akad fa, fal, esetleg társ, amennyiben kapaszkodni kell.
Kellékek: Izolír, törölköző, ivóvíz, nassolnivaló
VEZETI: Boros Adél – Kangatraining oktató

 

18:45 – Életfa székház (1989. December 21./Magyar u. 78. sz.)

A Születés Hete ünnepélyes lezárása

Sorry, no posts matched your criteria.