2015. február 1. • Brigitta , Ignác , Kincső

Megnyító

 Emlékkő elhelyezése a Születés Hete fánál ,

               Áldás,

Az Erdélyi Dúlák Egyesület dúlái közös éneklése 

ELŐADÓ: Incze Zsolt református esperes, Kolcsár Melinda Waldorf pedagógus
HELYSZÍN: Temető utca új park
DÁTUM: 2014. május 4. 10:00

A “Család(ér)” fotókiállítás megnyító

A pályázat célja képekkel illusztrálni életünk legszebb időszakát úgy ahogy szülők ,gyerekek látják

ELŐADÓ: Toró Attila fotográfus
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő
DÁTUM: 2014. május 4. 11:30

Címkék:

DÚLA A TÁMASZOM

Tele vagy kételyekkel?

Több információra van szükséged?

Szeretnél valakit, akivel megoszthatod vagy akár feloldhatod a félelmeidet? Valakit, aki meghallgat, de nem győzköd? Valakit, aki együtt érez, és nem sürget?

Szeretnéd, ha a szülésed, vajúdásod közben nem ismeretlen emberek vennének körül, hanem az ismert hang, kar nyújtana neked biztonságot?

Szeretnéd, ha valaki bíztatna, amikor elbizonytalanodsz, támasztana, amikor elfáradsz, hallgatna veled, együtt lélegezve nyugtatna téged? Símogatna. Vagy egyszeruen csak a háttérbol figyelné, ahogy teszed a dolgod?

Hazamész és hirtelen egy egészen új helyzetbe csöppensz bele. Idegen az új ember, ismeretlen az új anya, nő is. Kellene egy kis eligazítás? Valaki, akit hívhatsz bármikor, amikor úgy érzed összecsapnak fejed fölött a hullámok?

Ezért vagyunk mi, támasztó asszonyok. Gyere ismerkedj meg velünk. Választhatsz magadnak dúlát a várandósságod idejére, a szülés idejére, de akár csak a gyermekágy idejére is. Vagy választhatsz magad mellé egy nőt, aki mindezeken végigkísér.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a kísért kismamáinkkal tartott XIX. Dúlamustrára!

ELŐADÓ: Erdélyi Dúlák Egyesület
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő
DÁTUM: 2014. május 4. 12:00

TÁMASZ A GYÁSZBAN, A VESZTESÉGEKBEN

Siratószoba – az el nem sírt könnyekért.
Sírni szomorúságunkban és örömünkben egyaránt lehet. Siratni csak azt siratjuk, amit, és akit egy időre, vagy akár örökre elveszítünk. Szeretettel várunk mindenkit a siratószobába, aki szeretne néhány csendes percet eltölteni fájdalmával, biztonságos helyen, légkörben, egyedül vagy kisérővel. Itt megpihenhetsz, elköszönhetsz, megbocsáthatsz és megáldhatsz, belsőd tudja, mire van szükséged.
ELŐADÓ: Jakab Barthi Zsuzsa, dúla
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 5. 16:30

Címkék:

Szülés – élmény?! Amire mindig emlékezni fogunk… I

A gyermekáldás remélt rózsaszín köde helyett sok anyaság egy nehéz szülés szürke felhőinek árnyékában indul. Egyeseket még évtizedek múlva is nyomaszt, ami történt, másoknak “csak” az első néhány babázós hónap keserű… és vannak, akik boldogok a csodás szülésélményükkel. Mi rejlik az érthetetlen különbségek hátterében? Schimcsig Nóra előadásában a nehéz (komplikációkkal, beavatkozásokkal vagy rossz bánásmóddal terhelt) szülések testi, lelki, családi és társadalmi következményeiről lesz szó, és persze trauma megelőzésről, gyógyulásról is. A hallottak új fényt vetnek saját szül(et)ésélményünkre és a környezetünkben élőkére egyaránt. 

ELŐADÓ: Schimcsig Nóra szüléskísérő és gyermekágyas dúla, okleveles HypnoBirthing szülésfelkészítő, és személyközpontú mentálhigiénés tanácsadó Budapesten, aktív önkéntes szülés körüli és női civil közösségekben
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 6. 14:00

Címkék:

Bábaság régen és napjainkban

Magyarországon, a Rábaközben egy kis faluban születtem, bába nagyanyám segédletével. Így a sejtjeimben hordozom, hogy lehet otthon szülni és születni. Bábának is nagyanyám és tudó asszonytársai keze alatt fejlődtem, majd kórházban, szülésznőként dolgoztam. Tapasztaltam mindkét oldal előnyét és nehézségeit. Előadásomban szeretnék beszélni a régi rábaközi tudásanyagról, és a jelenlegi helyzetről. Valamint információt átadni, amely segíthet visszaadni a várandósok és a szülő nők hitét saját képességeikben, az önmagukért és gyermekükért vállalt felelősség erejében, s a szülés spirituális tartalmában.”

ELŐADÓ: Gergely Erzsébet, bába, Székelyudvarhely
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 7. 16:30

Címkék:

A tibeti hangterápia hatásmechanizmusa

Hangterápia pozitív hatását ma már a tudomány is igazolja. Sejtszinten közvetlenül kapcsolódva befolyásolja a sejtek működését, a sejt osztódást, a sejtek mozgását (sebgyógyulás, immunvédelem) és egyéb pozitív folyamatokat indít el. Hatása van az érzelmeinkre, a védettség állapotát idézheti fel, illetve a relaxációt segíti, ami a gyógyuláshoz vezető út. Olyan dimenziókat nyit meg, amelyen keresztül még mélyebben tapasztalhatjuk meg önmagunkat.
„Alkalmas arra, hogy végig kísérje életünket a magzati léttől a halálunkig.
Várandós nők számára nagyszerű lehetőség, élmény a magzattal történő egymásra hangoltság és egység megtapasztalása. A baba születésekor pedig az ellazuláshoz nélkülözhetetlen, ‘elengedni és történni, hagyni’ állapotát segíti elő.
A HANGTERÁPIA ALKALMAZHATÓ:
- stressz kezelésre és minden ebből fakadó probléma enyhítésére
- relaxációra, feltöltődésre
- mentális, fizikai kimerültség kezelésére
- szorongás, depresszió oldására
- drog- és alkoholproblémákra
- enyhe pánikbetegségekre
- kommunikációs problémák kezelésére, érzelmek szabad kifejezésére
- tudatosabbá válásra, önismeretre
- meditációra
- elfojtott érzelmek feldolgozására
- gyógyulási folyamatok támogatására  

ELŐADÓ: Bálint Csilla Transzperszonális pszichológus, légzéstréner, TREX-terapeuta
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 7. 18:30

Címkék:

SZÜLETÉS

A házastársi kapcsolat változásai a gyermek(ek) születését követően

A család és a házastársi kapcsolat az idők folyamán dinamikus változik, fejlődik. Ezeket a változásokat meghatározzák külső és belső tényezők. A változás lehet pozitív és negatív irányú egyaránt. A házastársi kapcsolat változását meghatározó egyik legfontosabb történés, életünk legboldogabb történése a gyermek(ek) születése.

Az életciklus szemlélet a pár- és családpszichoterápiákban összefoglalja azokat a szükségszerű változásokat, amelyek a családokat érintik. A családi élet természetes változásait „normál krízisnek” tekintjük, amely magában hordozza a fejlődés lehetőségét. A „normál krízisek” felismerésével és feldolgozásával a fiatal házas- és szülőpárok időben segítséget kaphatnak a további együttfejlődés erősítéséhez, s ezáltal megelőzhetővé válnának a későbbi un. paranormatív krízisek (pl. válás).

Előadásomban kitérek olyan tipikus párkapcsolat-dinamikai jelenségekre, amelyek akkor válhatnak különösen problematikussá, amikor az első gyermek születése kapcsán a házastársi kapcsolat mellett működésbe lép a szülőszerep realizálása, a szülőtársi kapcsolat, a társtól való tudatos és tudattalan szerepviselkedés-elvárások.

ELŐADÓ: Antal M. Ildikó Család- és pár-pszichoterapeuta Kiképző-szupervizor Csíkszereda
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 8. 16:30

Címkék:

KABÁTVIGASZ, GOMBSZOMOR, felolvasás

Tudod, hogy Cseresznye az milyen állat, s egy szilva egy kisegérrel miről vitázhat? Hogy köszönnek a koszok,s a szöszmöszök? Tudod, hogy a lekvárotokba ki költözött? Ha érdekelnek az igazán fontos dolgok, psszt, figyelj csak most mesét mondok!

ELŐADÓ: Sikó Barabási Eszter író
HELYSZÍN: FER baba-mama-papa klub
DÁTUM: 2014. május 8. 17:00

Címkék:

Háborítatlan szülés, -születés

Szülész-nőgyógyász orvosokkal és szülész-nővel járjuk körül a témát.

Kinek mit jelent a „háborítatlan” fogalma, milyen lehetőségek vannak nyílóban, hol kezdődik, ki hogy éli meg és hogyan leszünk egymás támaszai?

ELŐADÓ: Dr. Nagy-Rozsnyai István (szülész nőgyógyász főorvos, Kézdivásárhely), Dr. Bálint István (szülész-nőgyógyász főorvos, onkológus, Semper Sanitas, Szentkirály), Dr. Kese Réka ( szülész-nőgyógyász, Sepsiszentgyörgy), Kese Jolán (szülésznő, Sepsiszentgyörgy)
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 8. 18:30

Címkék:

Lelki gátak

Hollisztikusabban a szülés körüli akadályokról

ELŐADÓ: Dr. Mușetescu Marieta (medic specialist obstetrică-ginecologie, Brașov), Ditta Depner (voluntar în cadrul proiectului Naște cu Blândețe, Maternitatea MedLife-Eva), Dr. Monica Honorata Andrei (medic specialist în medicina muncii, atestat în homeopatie, Sfântu Gheorghe), Eugen Popa (Certified Hypnotist and Hypnosis Trainer), Dr.Stoica Carmen-Elisabeta (medic specialist obstetrică-ginecologie, Sfântu Gheorghe)
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 9. 16:30

Címkék:

GYÓGYÍTÓ MEDITÁCIÓ

ELŐADÓ: Bálint Csilla, légzés- és hangterapeuta, Budapest
HELYSZÍN: Rézkakas Vendéglő emelete
DÁTUM: 2014. május 11. 18:00

Címkék:


seo: egeszsegderuje.hu | erintesek.eu | vigasztalodas.hu | szivrozsa.hu | nandu.hu | angyalpont.hu | vendegbabak.hu