2018. február 18. • Bernadett , Simon

Alíz

A névanalízis szerint az „Aliz" név független, mégis barátságos és nagyvonalú személyiség kialakulását támogatja. Általában nagyon jó természete van, bár az is előfordulhat, hogy kissé szarkasztikus. Könnyen ismerkedik, elegyedik beszélgetésbe ismeretlenekkel, ezért gyorsan köt barátságokat is. Sok segítségre szoruló fordul hozzá. Kifinomult művészi érzéke van, ez megmutatkozik minden ötletében, melyek kreatívak és eredetiek. Ugyanakkor, ha a megvalósításukra kerül sor bátorításra szorul. Kedveli a kötetlenséget, nem tervezi meg a holnapját.

Az Alíz az Alice névből származik, mely az Adelheid, Alexandra, Aloysia, Elisabeth nevek önállósult francia és angol becézője. Jelentése: nemes, harcos, bölcs. Rokon név: Aliza.


Alízról Clive Staples Lewis, angol író Alice csodaországban című mesekönyve jut eszembe, hiszen azon remek mesék közé tartozik, melyeket felnőtteknek is érdemes újra olvasniuk, akkor is, ha gyermekként már jól ismerték.

A névanalízis szerint az Aliz név független, mégis barátságos és nagyvonalú személyiség kialakulását támogatja. Általában nagyon jó természete van, bár az is előfordulhat, hogy kissé szarkasztikus. Könnyen ismerkedik, elegyedik beszélgetésbe ismeretlenekkel, ezért gyorsan köt barátságokat is. Sok, segítségre szoruló fordul hozzá. Kifinomult művészi érzéke van, ez megmutatkozik minden ötletében, melyek kreatívak és eredetiek. Ugyanakkor, ha megvalósításukra kerül sor bátorításra szorul. Kedveli a kötetlenséget, nem tervezi meg a holnapját.

Becézés: Alízka, Liszka, Liza, Lizka, Lizus, Lici.

Névnapjukat az Alízok július 29-én, július 4-én, 8-án, augusztus 24-én, november 14-én, 19-én, 25-én vagy december 1-én ünnepelhetik.

Források: Ladó-Bíró, Kálmán, www.kabalarians.com, mek.oszk.