2018. január 21. • Ágnes

Edvin

A névanalízis szerint az Edvin név viselői nyughatatlan észjárásúak, állandóan az ötletek kidolgozásán és megvalósításán munkálkodnak, emellett jellemző rájuk az erős érzelmi intenzitás, amit nehezen kontrollálnak. Természetükre a mozgás, az állandó keresés a jellemző, hajtja őket a megfelelés vágya. Arra törekszenek – elsősorban fiatalabb éveikben – hogy valami kiemelkedőt hozzanak létre, az emberiség szolgálatára legyenek. Gyors és elemző észjárásúak, de a hosszantartó szisztematikus munkára, a részletek kidolgozására kevéssé alkalmasak, mert figyelmüket nem tudják hosszabb ideig koncentrálni. Az esetleges akadályok, késedelmek, korlátozások hamar kedvüket szegik. Összességében a név ambíciókat, ideákat és kreatív képességeket nyújt viselőjének, emellett olyan intenzív lelkületet, ami erős érzelmi ingadozásokat eredményez, és gyakran megakadályozza a konstruktív cselekvést.

Német eredetű férfinév, jelentése: a vagyon barátja. Női párja: Edvina.

A név egyik híres viselője egy igazi sztár: a Magyarországról származó Edvin Martont tartják napjaink egyik legtehetségesebb hegedűművészének. Edvin Marton magyar zenészcsalád sarja. Édesapja egy kisvárosi zeneiskola hegedűtanára volt, édesanyja szintén hegedűművész, így kézenfekvő volt, hogy ő is zenei pályára lépjen.

Mesterkörökben már 9 évesen híre ment hallatlan tehetségének. 1983-ban kezdte meg zenei tanulmányait a moszkvai Csajkovszkij zeneiskolában. 1991-ben a budapesti Zeneakadémia hegedűművész szakára iratkozott be, ezzel párhuzamosan a New York-i és a bécsi Zeneakadémián szerzett zeneművészeti diplomát. Pályafutása során a világ 35 országában lépett fel olyan világhírű koncerttermekben, mint a berlini Philharmone, a Carnegie Hall New York-ban vagy a Bécsben található Konzerthaus.

Szereti a klasszikusokat, játszott dzsesszt is, de sokáig nem találta igazi önmagát, így a számítógép, az internet, a digitális technika fejlődését felhasználva elektronikus zenét is komponált. Össze szerette volna kapcsolni a klasszikus zene gyönyörű dallamait a modern beattel, az elektronikus eszközökkel és hangszerekkel.

Sikereihez és népszerűségéhez könnyed stílusa és sármos megjelenése is hozzájárult. Bemutatkozó albuma, a 2003 februárjában megjelent String's & Beats igazi zenei különlegesség, az úgynevezett „crossover" stílusba tartozik. Edvin a klasszikus zenei alapokat játssza Stradivari-hegedűjén, míg a modern hangzást egy DJ biztosítja. Az ifjú hegedűsztár már körbejárta a világot, rengeteg fellépésen népszerűsítette bemutatkozó lemezanyagát, többek közt Budapesten is.

A névanalízis szerint az Edvin név viselői nyughatatlan észjárásúak, állandóan az ötletek kidolgozásán és megvalósításán munkálkodnak, emellett jellemző rájuk az erős érzelmi intenzitás, amit nehezen kontrollálnak. Természetükre a mozgás, az állandó keresés a jellemző, hajtja őket a megfelelés vágya. Arra törekszenek – elsősorban fiatalabb éveikben – hogy valami kiemelkedőt hozzanak létre, az emberiség szolgálatára legyenek.

Gyors és elemző észjárásúak, de a hosszantartó szisztematikus munkára, a részletek kidolgozására kevéssé alkalmasak, mert figyelmüket nem tudják hosszabb ideig koncentrálni. Az esetleges akadályok, késedelmek, korlátozások hamar kedvüket szegik.
Összességében a név ambíciókat, ideákat és kreatív képességeket nyújt viselőjének, emellett olyan intenzív lelkületet, ami erős érzelmi ingadozásokat eredményez, és gyakran megakadályozza a konstruktív cselekvést.

Az Edvinek október 4-én vagy október 12-én is ünnepelhetik névnapjukat.

Forrás: www.legjobblap.hu, www.kabalarians.com