2018. február 18. • Bernadett , Simon

Ella

A névanalízis szerint az ?Ella" név felelősségteljes, ösztönző, barátságos személyiség kialakulását támogatja. Ritkán fordul elő vele, hogy ne találná a szavakat, sőt kifejezetten szeret beszélni. Ha valaki más is szóhoz szeretne jutni mellette, nehéz dolga van. Könnyen ismerkedik, ebben önbizalma is támogatja, sokan kedvelik természetes, könnyed stílusát. Szereti az embereket, így ritkán találkozik a magány érzésével, otthonát is gyakran töltik meg barátai.

Az Ella az -ella végű magyar női nevek önállósult becézője. Más feltevés szerint az Erzsébet és a Heléna női nevek önállósult becézője. Harmadik magyarázat szerint az angolban a germán Alia névből származó önálló névként tartják számon. Jelentése: minden(ség).

Gombaszögi Ella  (Bp. 1898. december 27. - 1951. november 12.)  színésznő. A Színművészeti Akadémián kapott diplomát. 1913-tól haláláig folyamatosan játszott Budapest különböző színházaiban (Víg, Madách, Operett). Kezdetben jellemszerepeket alakított, de egyénisége és megjelenése, eszköztelen, mély jellemábrázoló készsége a komikai szerepekben kitűnően érvényesült. Ő teremtette meg az 1930-as évek ?komika ideálját". Ezt a típust számos filmben is eljátszotta. Egyik leghíresebb szerepe a Meseautó című film női főszerepe, ahol Kabos Gyula volt a férfi főszereplő.

A névanalízis szerint
az Ella név felelősségteljes, ösztönző, barátságos személyiség kialakulását támogatja. Ritkán fordul elő vele, hogy ne találná a szavakat, sőt kifejezetten szeret beszélni. Ha valaki más is szóhoz szeretne jutni mellette, nehéz dolga van. Könnyen ismerkedik, ebben önbizalma is támogatja, sokan kedvelik természetes, könnyed stílusát. Szereti az embereket, így ritkán találkozik a magány érzésével, otthonát is gyakran töltik meg barátai.

Névnapjukat az Ellák február 10-én, 13-án, március 24-én, szeptember 2-án vagy december 12-én ünnepelhetik.

Források: Ladó-Bíró, www.kabalarians.com, mek.oszk.hu, Magyar Színházművészeti Lexikon.