2018. január 21. • Ágnes

Ipoly

A névanalízis szerint az Ipoly név független, éles eszű, eredeti, alkotó személyiség kialakulását támogatja. Nagyon céltudatos és becsvágyó, ezért gyakran kevesebb türelme van azok felé, akik kevesebbel is beérik, vagy lassabban mozognak az életben. Vezetői törekvései vannak, mert beosztottként soha nem elégedett. Egy olyan pozíció elégíthetné ki, ahol szabadon használhatja kreativitását. Nagyon fontos számára a szabadság, és nehezen viseli, hogy bárki megmondja neki, mit tegyen. Szereti a változatosságot, az utazást és azt, ha sok olyan emberrel találkozhat, ismerkedhet, akikkel megoszthatja ötleteit.

Az Ipoly név a Hippolit régi magyar alakváltozata, amely a görög, mitológiai eredetű Hippolütosz név latinosított formájából származik, jelentése: a lovakat kifogó, eloldozó.

A névanalízis szerint az Ipoly név független, éles eszű, eredeti, alkotó személyiség kialakulását támogatja. Nagyon céltudatos és becsvágyó, ezért gyakran kevesebb türelme van azok felé, akik kevesebbel is beérik, vagy lassabban mozognak az életben. Vezetői törekvései vannak, mert beosztottként soha nem elégedett. Egy olyan pozíció elégíthetné ki, ahol szabadon használhatja kreativitását. Nagyon fontos számára a szabadság, és nehezen viseli, hogy bárki megmondja neki, mit tegyen. Szereti a változatosságot, az utazást és azt, ha sok olyan emberrel találkozhat, ismerkedhet, akikkel megoszthatja ötleteit.

Névnapjukat az Ipolyok március 10-én, 20-án vagy augusztus 13-án ünnepelhetik.

Források: Ladó-Bíró, Kálmán, kabalarians.