2018. február 18. • Bernadett , Simon

Klementina

A névanalízis szerint a Klementina név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki sok mindent megél, de tapasztalatainak jelentős része negatív élményekkel zárul. Őszinte jellemű, gyors eszű, alkotó egyéniség, akinek erős az érzelmi világa. Elemi vágyat érez a szabadság megtapasztalására, szeret utazni, és kedveli az új kihívásokat. A szabadság ösztönző erővel hat kreativitására is, míg az egyhangú, rutinszerű feladatok végzése gátolja ezt. Általában nehezen fejez be teljesen egy-egy feladatot, mert egy idő után rendszerint valami más vonja el figyelmét.

A Klementina latin eredetű név, a Kelemen férfinév nőiesítő továbbképzése. Jelentése: jámbor, szelíd.

E névről nekem mindig Foxi Maxi híres dala jut eszembe: "Ó te dráááága Klementííína, csak tudnááááááám, hogy merre jááársz."

A névanalízis szerint
a Klementina név olyan személyiség kialakulását támogatja, aki sok mindent megél, de tapasztalatainak jelentős része negatív élményekkel zárul. Őszinte jellemű, gyors eszű, alkotó egyéniség, akinek erős az érzelmi világa. Elemi vágyat érez a szabadság megtapasztalására, szeret utazni, és kedveli az új kihívásokat. A szabadság ösztönző erővel hat kreativitására is, míg az egyhangú, rutinszerű feladatok végzése gátolja ezt. Általában nehezen fejez be teljesen egy-egy feladatot, mert egy idő után rendszerint valami más vonja el figyelmét.

Becézés: Klemi(ke), Klementin, Klema, Klemci.

Névnapjukat a Klementinák május 21-én, november 14-én vagy 23-án ünnepelhetik.

Források: Ladó-Bíró, www.kabalarians.com, mek.oszk.