2018. február 18. • Bernadett , Simon

Linda

A névanalízis szerint a "Linda" név szorgalmas, minden részletre kiterjedő figyelemmel bíró személyiség kialakulását támogatja. Megbízható, türelmes, önálló. Igyekszik mindennek a végére járni, aminek csak nekilát. Gyakorlatias gondolkozású, de ötletei találékonyak és előrevivők. Otthonszerető, stabil természet jellemzi, de az esetleges javaslatokkal szemben, melyek változtatásokra sarkallnák, visszautasító

A Linda a -lind, -linde, -linda végű összetett, germán eredetű neveknek az önállósult becézője (Adelinda, Belinda, Ermelinda, Relinda). A névelem jelentése: hársfából készült pajzs.

Ki ne emlékezne Lindára (Görbe Nóra testesítette meg), a rendőrlányra, aki sikongásokkal kísért mozdulataival tette izgalmasabbá életünket a 80-as évek végén?

A névanalízis szerint a Linda név szorgalmas, minden részletre kiterjedő figyelemű személyiség kialakulását támogatja. Megbízható, türelmes, önálló. Igyekszik mindennek a végére járni, aminek csak nekilát. Gyakorlatias gondolkozású, ötletei találékonyak és előrevivők. Otthonszerető, stabil természet jellemzi, de az esetleges javaslatokkal szemben, melyek változtatásokra sarkallnák, visszautasító.

Névnapjukat a Lindák február 13-án ünnepelhetik.

Források: Ladó-Bíró, www.kabalarians.com, mek.oszk.hu.