2017. március 29. • Auguszta , Bertold

Születés Hete Gödöllő 2016

SZÜLETÉS  HETE  FESZTIVÁL – 2016.

Gödöllői eseménynaptár – ápr. 28.-május 27.

Kedves Kismamák, Anyukák , Nagymamák, Családtagok !

Idén tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete Fesztivál országos szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat.

Ebben az évben is több helyszínnel, gazdag programmal készülünk. Fő célkitűzésünk  a családdá válás fontosságának hangsúlyozása, a várandósság, szülés, babaápolás  legfontosabb kérdéseinek napirendre tűzése.  2016-ben azonban kiemelt hangsúlyt kap a kismamák testi-lelki egészsége, jó közérzetének és női vonzerejének ápolása.

A program ápr. 28-án  kezdődik  a Garoda Klubban (Szt. János u. 1/d)  a „Nőiségünk története” című workshop bevezető előadásával.

A Curves-Gödöllő Női Fitnesz Klubban (Szent Imre utca 6/b.) ápr. 30-án többek között Maminbaba foglalkozással, május 7-én Kriston intim tornával, arcjógával és „átváltoztatjuk” programmal várunk benneteket.

A Városi Könyvtárban május 2-án  gyermekpszichológus, szoptatási tanácsadó, kismamáknak szóló memóriatréning  és a várandósság alatti mentális kérdések, május 3-án hordozási tanácsadás, óvodai szülői értekezlet, természetes babaápolás és párkapcsolati tanácsadás szerepel  az eseménynaptárban.

A Santemed Beauty Szépségszalon (Dózsa Gy. u. 33.)  május 13-14-én  nyílt napokat szervez a Születés Hetében, melyek alkalmával a kismamák ingyenesen kipróbálhatják  a szülés utáni alakformálásban nagy segítséget nyújtó legújabb gépeiket.

Végül a Garoda Klub önálló programsorozatát ajánljuk figyelmetekbe, ahol május 6-án nyílik a „Nemzedékek” című fotókiállitás, melyet május 13-án és 27-én gyermek kézműves foglalkozás, május 16-án pedig „Életünk és környezetünk” előadás és beszélgetőkör követ.

A részletes programot  megtaláljátok itt a facebook.com/godolloiszuleteshete oldalunkon, valamint a és  a  godollo.babamama.info  portálokon is !

További információ: 70/634-5680 , E-mail: socius2007@gmail.com

„Az istennők pedig bennünk vannak !”

Nőiségünk története workshop bevezető előadása.

A nőiségünk mai társadalmunkban különösen erősen őrlődik két malomkő között.

Ez a két erőhatás pedig a következő.

–  hatalmas belső erők és késztetések

–  a külső társadalmi szerepvállalások szorítása

Sorozatunkban belső késztetéseinket vesszük sorra, mintegy tudatosítjuk melyeket  „hagyományoztak az istennők nekünk” , hogy az életben adódó akadályokat könnyebben vegyük.

ELŐADÓ: Dr. Kiss Katalin humánfejlesztő, szupervízor
HELYSZÍN: Garoda Klub Gödöllő Szent János utca 1/d.
DÁTUM: 2016. április 28. 17:00

Maminbaba Hordozós latin fitness

A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, aktív, csinosító mozgásforma kisbabás és várandós anyukáknak tüzes latin zenére. A „kinti” babák ezalatt saját vagy kölcsönzött hordozó eszközökben, anyukájukra kötve élvezik a latin ritmusokat, a még pocakban lévők pedig lágyan ringatóznak..

ELŐADÓ: Szabó Ágnes Maminbaba oktató, rekreációs szervező
HELYSZÍN: Curves-Gödöllő Női Fitnesz Klub
DÁTUM: 2016. április 30. 10:00

“Az anyai öl szeretetének megtapasztalása”

Emlékszel még ?!  Mit éreztél, mit érez gyermeked ?   Emlékszünk-e az egyetemes szeretet megélésére, melyben részünk volt?E csoportmunkán mód van ennek felidézésére, megtapasztalására.   Belső világunkra figyelve az ott megbújó élményeinket idézzük fel és dolgozunk velük.   Ezzel segítünk önmagunkban, hogy napi tevékenységeinkben hajlékonyabbak, elfogadóbbak legyünk.

ELŐADÓ: Dr. Kiss Katalin humánfejlesztő, szupervízor
HELYSZÍN: Curves-Gödöllő Női Fitnesz Klub
DÁTUM: 2016. április 30. 11:00

Sokszemközt a gyermekpszichológussal

Az idei gödöllői Születés Hete alkalmával május 2-án hétfőn a városi könyvtárban 9.00-10.30-ig vendégünk lesz Dr. Fülöp Zsuzsanna pszichológus, gyermekpszichiáter szakorvos, akinek napirendjét a Ti igényeitek, problémáitok, kérdéseitek alapján szeretnénk összeállítani.

Ezért kérjük, hogy fogalmazzátok meg mondanivalótokat, számotokra fontos témákat, gondokat, amelyekkel a doktornő a programon foglalkozni fog.

Szeretettel várjuk mielőbbi e-mail üzeneteiteket – socius2007@gmail.com, vagy telefonos jelentkezéseteket: 70/634-5680 !

ELŐADÓ: Dr. Fülöp Zsuzsanna, pszichológus, gyermekpszichiáter szakorvos
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 2. 09:00

Címkék:

A szeretet étrendje

 

 

 

 

 

 

Minden, amit a szoptatásról tudni kell !

ELŐADÓ: Werner Katalin IBCLC laktációs tanácsadó, dúla
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 2. 10:30

Stressz nélkül vissza a munkahelyre

Memória tréning kismamáknak

ELŐADÓ: Dr. Kiss Katalin humánfejlesztő, szupervízor
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 2. 15:30

“Szívem alatt szíved dobog, áldásodban veled vagyok !”

 

 

 

 

 

A várandósság mentális kérdései a kismama és családtagjai életében

ELŐADÓ: Nagyné Szauzer Ildikó mentálhigiénés szakember
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 2. 17:00

Cipeled ? Hordozod ?

 

 

 

 

Ezer és ezer kérdés merülhet fel a babahordozás során. Ezek megoldásában szeretnénk segíteni Nektek, mint például a megfelelő hordozóeszköz kipróbálásában, kiválasztásában, és szakszerű, örömteli használatában.

ELŐADÓ: Varga Eszter a Beli Buba Babahordozó iskola tanácsadója, Maminbaba hordozós latin fitness tréner
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 3. 09:00

Óvodai szülői értekezlet

Beszoktatás problémái, vizsgálatok, stb.

ELŐADÓ: Annusné Nagy Katalin védőnő
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 3. 10:30

Természetes babaápolás

 

 

 

 

 

Benczéné Molnár Emőke, a Bio Kunyhó webáruház tulajdonosa két éve erősíti a Születés Hete szervezőcsapatot önkéntes munkájával. Most a Naturhalma termékek, – agyagok, levendulavíz, levendulás testápoló, kézműves szappanok, stb. –  használatának  fortélyait, az arcpakolás, szappankészítés titkait osztja meg a kismamákkal.

ELŐADÓ: Benczéné Molnár Emőke webáruház tulajdonos
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 3. 12:00

Család lettünk ! – párkapcsolati-házassági tanácsadás

Megérkezett az első…., a második és harmadik baba!  A mindennapok szigorú ritmusa közepette  háttérbe szorulnak a  szerelmes együttlétek?  Gyűlnek a sérelmek és megbántások?  Nincs időtök egymásra a pároddal ?

A gyereknevelés, háztartási és munkahelyi  teendők mellett  egymásra is figyelnetek kellene ! Párkapcsolati, házassági tanácsadásommal  az ifjú szülőknek  segítek !

ELŐADÓ: Tóth Zsuzsa párkapcsolati coach, házassági tanácsadó és tréner
HELYSZÍN: Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ
DÁTUM: 2016. május 3. 16:00

Tipegő-Topogó

 

 

 

 

Hagyományőrző foglalkozás mamáknak, babáknak 0-3 éves korig

ELŐADÓ: Benedek Krisztina néptáncpedagógus
HELYSZÍN: Művészetek Háza, Gödöllő Szabadság tér 6. 14-es terem
DÁTUM: 2016. május 6. 10:15

“Nemzedékek” fotókiállítás megnyitója

Hogyan jelennek meg a nemzedékek az ember és a természet világában. Milyen érzelmeket és gondolatokat ébresztenek bennünk a kiállított képek, alkotások. A megnyitó után kötetlen beszélgetés.

(a kiállítás megtekinthető 2016. május 6-31-ig a Garoda Klub ügyeleti idejében /kedd: 9:00-13:00 illetve csütörtök: 13:00-17:00/)

ELŐADÓ: Várszegi Márton Garoda klubvezető
HELYSZÍN: Garoda Klub Gödöllő Szent János utca 1/d.
DÁTUM: 2016. május 6. 17:00

Kriston intim torna bemutató

Az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségnevelő program nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, megelőzési és szövetgyengeségből, keringési nehézségből illetve egyéb más funkciózavarból származó tünetek megszüntetésére, mérséklésére való törekvéssel.

Mindegy hány évesen, kismamaként, nagymamaként, szült nőként vagy másban megvalósítóként, soványan, gömbölydeden, férfiként, műtöttként vagy megelőzési szándékkal jössz közénk. Nagy léptékekben azonos céljaink vannak. Boldogulni szeretnénk, szeretni, szeretve lenni, minél egészségesebben. A tréning segít önvalónk teljesebb megélésében.

ELŐADÓ: Dr. Horváthné Daróczy Gabriella – Kriston Intim Torna Tréner intimgabi@gmail.com 20/562-20-30 www.intimtorna.org
HELYSZÍN: Curves-Gödöllő Női Fitnesz Klub
DÁTUM: 2016. május 7. 10:00

Arcjóga

Ahogy idősödünk, az arcizmok mérete, ereje és tónusa változik, a test többi izmához hasonlóan. Az arcizmok ellazulnak, ami az arc megereszkedéséhez, petyhüdtséghez vezet, vagy éppen ellenkezőleg, az arcizomzat túlzott aktivitásnak van kitéve. Ez arc asszimmetriát, a vonalak, redők mélyülését idézheti elő.

A folyamatot jelentősen lassítja, ha kellőképpen használjuk, eddzük ezeket az izmokat. Ezt viszont meg kell tanulni, speciális gyakorlatok segítségével. A szép és esztétikus arc alapfeltétele az arcizomzat tudatos összekapcsolása, működésének harmonizálása. Ehhez nyújt segítséget az Arcjóga.

ELŐADÓ: Varga Júlia Curves munkatárs - kozmetikai szaktanácsadó
HELYSZÍN: Curves-Gödöllő Női Fitnesz Klub
DÁTUM: 2016. május 7. 11:00

Címkék:

Átváltoztatjuk

Curves átváltoztatjuk program Csapó Gáborral és csapatával http://www.atvaltoztatjuk.net/

Jelentkezz, hozz magaddal ruhákat, kapsz egy sminket, egy frizurát és szakember segítségével átváltoztatunk!   30 db fotót készítünk. Május 7-én 12.00-től és május 8. estig az érdeklődés függvényében.

ELŐADÓ: Csapó Gábor fotós – Átváltoztatjuk team
HELYSZÍN: Curves-Gödöllő Női Fitnesz Klub
DÁTUM: 2016. május 7. 12:00

Santemed Beauty nyílt napok – 2016. május 13-14.

Szülés utáni alakformálás nagyon fontos a kismamáknak. Jelenleg a szépség piacon a legmodernebb és egyik leghatásosabb módszer a mélykötőszöveti masszázs LPG INTEGRAL 2 gépe.

Feszesítés,  kötőszöveti tömörítés ,formálhatóság ( kinyúlt bőr tömörítése),zsírtörés, narancsbőr látványos kezelése.10 alkalom akár több centibe és látványos kötőszöveti változásban mérhető.

A nyílt napok ideje alatt  20 %-os kedvezményű bérletek vásárolhatók !

ELŐADÓ: Santemed Beauty csapata
HELYSZÍN: Santemed Beauty Szépségszalon, Gödöllő, Dózsa Gy. u. 33.
DÁTUM: 2016. május 13. 09:00

“Pitypang és tavasz”

 

 

 

 

 

 

Kézműves foglalkozás gyerekek számára, ahol vízfesték és zsírkréta segítségével készítjük el az alkotásokat. Ahol a pitypang az újjászületést, míg a tavasz a megújulást jelképezi.

ELŐADÓ: Várszeginé Csiky Zsófia rajz és vizuális kultúra szakos tanító
HELYSZÍN: Garoda Klub Gödöllő Szent János utca 1/d.
DÁTUM: 2016. május 13. 17:00

Életünk és környezetünk

Felismerjük-e a körülöttünk lévő természeti, és társadalmi jelzéseket, kihívásokat? Mit tehetünk az élhetőbb világunkért, épített, és természeti környezetünkért? Rövid gondolatébresztő kiselőadás a témával kapcsolatban, amely a beszélgetés során folytatódik.

ELŐADÓ: Várszegi Józsefné okleveles építészmérnök
HELYSZÍN: Garoda Klub Gödöllő Szent János utca 1/d.
DÁTUM: 2016. május 16. 18:00

Újrahasznosított képeslap

 

 

 

 

 

 

Kézműves foglalkozás gyerekek számára, ahol használt anyagok születhetnek újjá. A ragasztás, a hajtogatás, és a vágás segítségével készítünk csodálatos, és egyedi képeslapokat.

ELŐADÓ: Várszeginé Csiky Zsófia rajz és vizuális kultúra szakos tanító
HELYSZÍN: Garoda Klub Gödöllő Szent János utca 1/d.
DÁTUM: 2016. május 27. 17:00

Címkék: