2017. március 29. • Auguszta , Bertold

Születés Hete 2016 – Gyömrő

A szervezők

Az idei Születés Hete szervezésébe egy kibővített szervezőgárdával vágtunk bele. Mindannyian nagyon fontosnak tartjuk, hogy az édesanyák hiteles információt kapjanak az őket leginkább foglalkoztató kérdésekben, hiszen így tudnak felelősségteljes döntéseket hozni.

2012-ben szerveztük meg először gyömrői Születés Hete fesztivált. Immár 4. alkalommal várjuk az érdeklődőket programjainkon, amely a gyermeket várók, a kisbabás és kisgyerekes szülők számára egyaránt hiánypótló fórumot nyújt. Újdonság, hogy rendezvényünk bekerült a város éves programjába és önkormányzatunk támogatását élvezi, így megnyíltak a lehetőségeink az esemény színesítésére.

+36 70 379 1940

Szülés valódi természete vándorkiállítás
Helyszín: Védőnői váró, Gyömrő, Szt. István u. 1.
Dátum: Május 05 – 15.
A szül(et)és valódi természete című kiállítás nem csak arra irányítja a figyelmet, hogy több ezer egészséges, boldog kisgyermek született idehaza biztonságosan, kórházon kívül, bábai szaksegítség mellett, hanem arra is, hogy mindez helyszíntől függetlenül, kórházban, születésházban vagy otthon is elérhető a megfelelő szakmai szemlélettel.

Anya kimenője
Házigazda a szervezőgárda
Helyszín: Dzsungel Pizzéria, Gyömrő,Táncsics M. út 102, www.dzsungelpizzeria.hu
Dátum: Május 05. 18.00-24.00
A legtöbb anyukára ráfér egy kis gyermekmentes kikapcsolódás. Este, ha már a gyerekek és apukák alszanak, gyertek és beszélgessünk kicsit felszabadultabban egymással egy koktél mellett. Garantált felüdülés!

Love your belly – Kovalik Évi, loveyourbelly oktató, www.babazunk.hu
Helyszín: Yogazona www.yogazona.hu Gyömrő, Táncsics M. út 37.
Dátum: Május 05. 09.30-10.30
Megismerkedhetünk a Love your belly programmal. Egy beszélgetés keretében minden fontosat megtudhatsz a hasizom szerkezetéről, működéséről, fejleszthetőségéről. Hallhatunk a leghatékonyabb hasizom erősítő gyakorlatokról, melyeket otthonunkban végezhetünk nap mint nap és megtudhatjuk, hogy fogyókúra nélkül, az egészséges táplálkozásra és a tápanyagok megfelelő minőségű és mennyiségű bevitelére alapozva hogyan optimalizálhatjuk testzsírszázalékunkat.

Babahordozás alapok, hordozás és sport
Helyszín: Yogazona www.yogazona.hu Gyömrő, Táncsics M. út 37.
Dátum: Május 05. 10.30-11.30
Manapság már nem számít különlegesnek, ha valaki babát várva a babakocsik mellett/helyett a hordozóeszközöket is nézegeti. Az növekvő választék mellett egyre fontosabbá válik, hogy megfelelő információkhoz, segítséghez jussanak, hogy a babahordozás a babák és szüleik számára egyaránt örömteli, a mindennapokat valóban megkönnyítő helyzetté váljon. A hordozott babákkal végezhető mozgásformák is egyre gyarapodnak. Ilyenkor különösen fontos, hogy a hétköznapitól eltérő, annál intenzívebb terhelést jelentő helyzetben helyesen hordozzuk babánkat. Miért jó a babahordozás? Hogyan jó? Mikor jó? Miben jó? Ezekre, és a többi felmerülő a kérdésekre kaphatnak választ az anyukák és apukák.

Kangaroo Fitness – Bártfai Csilla
Helyszín: Yogazona www.yogazona.hu Gyömrő, Táncsics M. út 37.
Dátum: Május 05. 11.30-12.30
Bártfai Csilla vagyok, 2 gyermekes édesanya. Tavaly novemberben vizsgáztam Kangaroo Fitness oktatói tanfolyamon, így lett belőlem okleveles oktató. Nagyon szeretem az órákat, mert mindig vidáman telnek, és a végén átbeszéljük a gyerekek épp hol tartanak a fejlődésben. Megosztjuk egymással tapasztalatainkat, hátha a másiknak ezzel tudunk segíteni. A Kangaroo Fitness egy speciális, hordozós anyukáknak kialakított alakformáló morgásrendszer. Célja a szülés utáni regeneráció, tartásjavítás, alakformálás, problémás részek erősítése, biztonságos súlycsökkentés, a szülés előtti kondíció, fittségi állapot visszaszerzése.

Segítség hiszti! – Fábián Dóra pszichológus, www.kapcsolodoneveles.hu
Helyszín: Hankó István Művészeti Központ, alagsori nagyterem
Dátum: Május 06. 09.00-10.00
Pszichológusként és anyukaként sokmindent olvastam és tanultam a gyerekekről, gyereknevelésről. Amikor a gyerekeim megszülettek, ebből volt, ami jobban bevált (kötődő nevelés, EMK), volt, ami kevésbé (büntetés-jutalmazás). Aztán 2 évvel ezelőtt megismerkedtem a Kapcsolódó Neveléssel és úgy éreztem hazaérkeztem. Ezek az eszközök valóban működnek, és itt a szülők valódi támogatást kapnak ahhoz, hogy ezeket használni is tudják. Szeretném átadni ezt a tudást és a tapasztalataimat, hogy a gyereknevelés másoknak is kevesebb küzdelemmel és több örömmel járjon 🙂 Gyermekünk földhöz vágja magát a boltban, mert nem vesszük meg neki a csillámpónit, vagy kiborul az ebédnél, mert összekevertük a krumplit a hússal, vagy éppen azért hisztizik, mert nem engedjük, hogy pizsamában menjen a játszótérre – mi pedig érvelünk, büntetünk, ígérünk, fenyegetünk, mégis megvesszük, megengedjük, vagy csak tehetetlenül állunk és nem értjük, hogy mi történik. A dackorszak pedig csak nem akar múlni, pedig a nagykönyvben azt írják, hogy 3 éves korig fog tartani. Ismerős? Akkor gyere el, és hallgasd meg előadásunkat, amelyben választ kaphatsz arra, hogy mi zajlik ilyenkor a gyerekek testében és agyában, mi történik velünk, amikor egy hisztit nézünk és hallgatunk, és hogyan segíthetünk gyermekünknek és magunknak, hogy ezeket a helyzeteket ne csak túléljük, hanem a kapcsolatunk még szorosabbá váljon.

Egyszerűbb gyermekkor – szülőtréning, ingyenes bemutatkozó alkalom, Kovács Dániel, tréner, közgazdász, önismereti pszichodráma vezető, Waldorf tanár
www.egyszeruneveles.blogspot.hu
Helyszín: Hankó István Művészeti Központ, alagsori nagyterem
Dátum: Május 06. 10.00-11.00
Kim John Payne, pszichoterapeuta, Waldorf és Bothmer gimnasztika tanár jelenleg Amerikában életmódtanácsadással javítja sok-sok család lelki komfortérzetét és dolgozik a gyermekkor tiszteletéért. Egyszerűbb gyermekkor című könyvében zsúfolt életünk élhetőbbé tételéhez javasol a mindennapjainkba beépíthető módosításokat, amelyekkel meglepő minőségi változást érhetünk el gyermekeink életében, fejlődésében. László Zsuzsa és Kovács Dániel elvégezték a kinti képzést és ingyenes, bevezető előadást tartanak nekünk. A fenti könyv a helyszínen jelentős kedvezménnyel lesz megvásárolható.

Szoptatás – sport – egészséges életmód – Dr. Tőzsér Berta Mária, orvos, IBCLC, kismamajóga, baba-mama jóga és gyerekjóga oktató, 6 gyermekes családanya, Facebook/Familyjoga
Helyszín: Hankó István Művészeti Központ, alagsori nagyterem
Dátum: Május 06. 11.00-12.00
EGÉSZséges életmód a családban – beszélgetés étkezésről, sportról, lelki egészségről.

Felkészülés a szülésre – Farkas Babett, dúla, kismama és baba-mama jógaoktató
Helyszín: Hankó István Művészeti Központ, alagsori nagyterem
Dátum: Május 06. 12.00-13.00
Mióta az eszemet tudom, csodálattal tölt el a várandós nők és kisbabák különleges világa. Mindig is hallottam egy belső hangot, ami hívogatott, mégsem ebbe az irányba indultam el a gimnázium után. Egyik nap az utcán sétálva, a "semmiből" elfogott egy mélyről jövő érzés: kismamáknak szeretnék jógát tartani. 2014 tavaszán elvégeztem a Kismama és baba mama jóga oktatóképzést, majd ősszel a Dúlaképzést. Számomra az élet legnagyobb csodája az, amikor egy nő életet adhat a gyermekének, és ezáltal saját magának is, hisz újjászületik, mint anya. Régi álmom ebben segítséget nyújtani, támogatni a leendő anyákat. Azért, hogy hozzájárulhassak ahhoz, hogy még könnyebb, csodálatosabb élmény legyen a várandósság időszaka elvégeztem 2015 tavaszán egy kismama masszázs tanfolyamot is. A megszerzett tudás segítségével szeretnék minél több kismama segítségére lenni. A jóga által segítséget tudok nyújtani a kismamának, hogy felvegye a kapcsolatot a babájával, sőt abban is, hogy elengedhesse minden félelmét, aggodalmát, és persze, hogy formában tartsa testét és lelkét. A jóga részét képezi a gátizom torna, mely elsajátításával és rendszeres gyakorlásával minimálisra csökkenthető a gátmetszések száma, segít megelőzni az aranyeret, és hozzájárul szülés után a gyorsabb regenerálódáshoz. A masszázs során a simító mozdulatok segítenek megelőzni az ödémásodást, az emésztési problémákat, oldják a kialakult izomcsomókat és a feszültséget. Dúlaként pedig korlátlan a lehetőségeim tárháza. Segíthetek a kismamának megérteni, hogy mi megy végbe a testében, érzelmi támaszt nyújthatok Neki, megtaníthatom elsajátítani az ősi egészségmegőrző módszereket. De talán a legfontosabb, hogy a szülésfelkészítés által megmutathatom a leendő apukáknak, hogy hogyan tudnak aktív részesei lenni a szülésnek, és hogyan tudják óvni a párjuk szülésélményét.

Szexualitás a gyerekek életében – Skultéty Dóra, párkapcsolati nevelés oktató, a “Párkapcsolatok
egészséges jövőjéért program” alapítója, www.parkapcsolatineveles.hu
Helyszín: Yogazona www.yogazona.hu Gyömrő, Táncsics M. út 37.
Dátum: Május 07. 9.00-10.00
“Anya, hol jön ki a baba és hogy kerül oda?” Előbb-utóbb felteszik ezt a kérdést csemetéink, amelyre bár pontosan tudjuk a válasz, mégis nehezünkre esik válaszolni. Aztán amikor gyermekünk a játszótéren lebuzizza azt, aki elveszi a hintát, vag “kujva” szavakkal illet valakit, majd elkerekedett szemekkel ránk néz, hogy miért az mi? Akkor hirtelen nem is tudunk mit mondani. A vásárlásnál észreveszi az óvszert, a betétet, és rá is kérdez: “Ezt miért nem vesszük meg?”. (Közben persze legalább öt vásárló fülel a válaszra várva). A kislányunk aztán egy szép napon szerelmes lesz, de a kisfiú már Zsófikával játszik, és látjuk, hogy bánatos a kis tündérként. Mit mondjunk neki? Kisgyermekkori nemi betegségekről: hogyan tudjuk ezeket elkerülni és kihez forduljunk? Mik azok a szeretetnyelvek, és mire jók? Tanítsd gyermeked az első pillanattól a szerelmi kultúrájának kialakítására! Légy felvértezve a legkínosabb kérdésekre, humorral és természetesen!

Mit vár a kisbabánk tőlünk? – Csörgőné Polgár Andrea, IBCLC, perinatális szaktanácsadó, dúla
www.csorgo.hu
Helyszín: Yogazona www.yogazona.hu Gyömrő, Táncsics M. út 37.
Dátum: Május 07. 10.00-11.00
Manapság a környezet, a munkahely, a család, a barátok megannyi elvárást fogalmaznak meg a nők felé. A média azt sugallja, hogy milyen fontos egy nőnek (édesanyának) magával foglalkoznia. Az igazi nő ellátja családját, férjét, ugyanakkor mindig tip-top, jól ápolt, rendben van a frizurája, problémáin nem kesereg, erős és rendíthetetlen munkaerő. Ehhez képest nem könnyű elfogadni azt a változást, amit a szülés utáni időszak hoz. Hogy egyszerre vagyunk boldogok és elkeseredettek, hogy legszívesebben átölelnénk a világot, ugyanakkor kétségbeesve lessük gyermekünk minden lélegzetét, hogy vajon jól van-e. És bizony közel sem az a legfontosabb dolog az első napokban, hetekben, sőt az első hónapokban sem, hogy az ember „magával törődjön” vagy mások elvárásaival. Azaz mégis, hiszen az édesanya akkor is magával törődik, amikor a gyermekét szoptatja, gondozza. A várandósság alatti szoros kapcsolat a szüléssel nem ér véget: „én magam” a gyermekem is vagyok, az „én jóllétem” az ő elégedettsége és egészsége is. Az első napok, az első hetek, a gyermekágy idején mindez rendben való, és szükséges. Sok édesanyát ér váratlanul az a 24 órás szolgálat, azok az igények, amelyeket az újszülött részéről tapasztal. Erről szól az előadás, amely során gyakorlati ötleteket is kaphatnak a hallgatók, az első hetek nehézségeinek elkerülésére, illetve megoldására.

Túl az Óperencián – szülés, gyerek önismeret, mese – Grandpierre Aranka, transzperszonális pszichológus
Helyszín: Yogazona www.yogazona.hu Gyömrő, Táncsics M. út 37.
Dátum: Május 07. 11.00-12.00
Egy mese nem csak a tudatnak szól, hanem az ember egész lényének. Egy jó mese bölcs tanítómester, belső lelki útmutató, üzenet a tudattalan birodalmából, önismeret, érzelmi gyógyír, szeretet és erős kötelék gyermek és szülő között.

Tombola
Helyszín: Yogazona www.yogazona.hu Gyömrő, Táncsics M. út 37.
Dátum: Május 07. 12.00-13.00

Az előadások ideje alatt a kisteremben:

– Fürdőgolyó készítő workshop, Andrade Varga Timea

– Szoptatási tanácsadás, H Molnár Anikó, LLL

– Hordozási tanácsadás, Fésűs-Tolmácsi Petra, Kaszásné Veréczi Gabriella www.hordozokendo.hu

– Mosható pelenka bemutató, Monori Mosható pelenka Klub

– Hanga – környezetbarát termékek bemutatója és vására

– Maraya termékek bemutatója

– Smink tanácsadás (Jászter Simon Anita)

– Csok tanácsadás (Fitos Réka, Oldal Ingrid, Kakucskáné Hajzer Tünde)

 

Sorry, no posts matched your criteria.